Usluge
Misija i vizija Naš tim Projekti Ovlaštenja
Krajobrazna arhitektura Stručni poslovi zaštite okoliša Bioraznolikost - georaznolikost - krajobrazna raznolikost Održivo gospodarenje otpadom i sanacija okoliša Prilagodba klimatskim promjenama Zeleni certifikati i edukacija

DGNB standard za zelenu i održivu gradnju

DGNB certifikat jedan je od najpriznatijih standarda za zelenu i održivu gradnju u svijetu. Razvijen je u Njemačkoj na inicijativu neprofitne organizacije Deutsche Gesellscaft fuer Nachhaltiges Bauen – DGNB i temelji se na načelima ekološke, ekonomske i socijalne održivosti, kao i visoke funkcionalnosti i udobnosti. DGNB sustav ocjenjivanja procjenjuje održivost zgrade kroz njezin životni ciklus, počevši od projektiranja i izgradnje, preko korištenja pa sve do prenamjene i konačnog uklanjanja.

Dobrobiti DGNB certifikata za održivu gradnju prepoznali smo i mi, stoga Vas ovim putem obavještavamo da su naši Tanja i Domagoj uspješno položili ispit i postali licencirani DGNB konzultanti, a naša tvrtka je proširila opseg svojih usluga na savjetovanje o zelenoj gradnji kroz DGNB sustav certifikacije.

Usluge koje nudimo u domeni ispunjavanja DGNB kriterija su sljedeće:

  • Analiza potrošnje pitke vode i volumena otpadnih voda, recikliranje otpadnih voda i korištenje lokalnih resursa (ENV2.2)
  • Analiza kvalitete tla uslijed upotrebe zemljišta (ENV2.3)
  • Analiza očuvanja bioraznolikost na lokaciji (ENV2.4)
  • Analiza procjene klimatskih rizika na lokaciji (SITE1.1)
  • Analiza kvalitete unutarnjih i vanjskih prostora (SOC1.6)

Pozivamo sve zainteresirane klijente kojima je potrebna stručna podrška i usmjeravanje tijekom procesa dobivanja DGNB certifikata da nam se jave, kako bismo zajedničkim snagama doprinijeli održivoj gradnji i zaštiti okoliša.