Novosti
Misija i vizija Naš tim Projekti Ovlaštenja
Krajobrazna arhitektura Stručni poslovi zaštite okoliša Bioraznolikost - georaznolikost - krajobrazna raznolikost Održivo gospodarenje otpadom i sanacija okoliša Prilagodba klimatskim promjenama Zeleni certifikati i edukacija

26.10.2018.

Okrugli stol "Inovacije u održivim gradovima, poduzećima i zajednicama za postizanje kružne ekonomije"

Više od 50% svjetskog stanovništva (3,5 milijarde) živi u gradovima, a procjenjuje se da bi se do 2030. godine taj broj mogao popeti na 60%. Gradovi zauzimaju samo 3% zemljine površine, a odgovorni su za 60-80% potrošnje energije i 75% emisije ugljičnog dioksida.

Kako bi gradovi u budućnosti bili održivi i mogli se nositi s povećanjem broja građana, potrebno je konstantno raditi na inovacijama i dijalogu. Upravo su inovacije i dijalog teme okruglih stolova, na kojem će sudjelovati lokalna poduzeća, stručnjaci iz područja urbanog razvoja i urbane mobilnosti, članovi lokalne zajednice te organizacije civilnog društva. 

Iz tog razloga sudjelovat ćemo na okruglom stolu pod nazivom Inovacije u održivim gradovima, poduzećima i zajednicama za postizanje kružne ekonomije. Okrugli stol održat će se 14.12.2018. s početkom u 09:30 sati u Tehnološkom parku Zagrebačkog Velesajma. Organizator je Institut za društveno odgovorno poslovanje, a partner u organizaciji eventa je Zagrebački inovacijski centar - Zicer. Više informacija nađite ovdje.

 

Projekti